OTROŠKI ŠPORTNI PROGRAM  (3-7 LET)  torek 17:30 

VADBA ZA MALČKE Z STRAŠI (1,5-3 LETA) torek 16:45 

BI NAS RAD PRIŠEL OBISKAT?  Hitro vzemi športne copatke, bidonček in kratko majčko ter pod pod noge v telovadnico na Loko Tržič. Jaz te že nestrpno pričakujem. Tvoja prva urica pa je vedno brezplačana ter se prepričaj da se imamo res super fino fletno. 

Pokukaj kako lovimo ravnotežje, razvijamo koordinacijo, se plazimo in plezamo, lovimo, kotalimo ter veselimo. VIDEO TELOVADBA ZA OTROKE 

 

Malček plezalček: " Samostojno hodim in skačem naokoli, rad plešem, raziskujem in plezam vse povsot naokrog, a sem  še malo premajhen, da bi kar tako, zaradi telovadbe, zapustili varen objem mamice ali očka"  

ogram "Malček plezalček" je namenjen otrokom med 2. in 3. letom starosti. Telovadba je namenjena skupnemu obiskovanju otroka in starša. Skupaj bomo raziskovali, urili in krepili svoja telesa in tako spoznavali in osvajali prva gibalna znanja. Zaradi prisotnosti vas staršev, so otroci veliko bolj motivirani, sproščeni in z vašo pomočjo premagujejo zahtevnejše gibalne naloge in omogočajo gibanje preko specialnih poligonov, ki jih za vsako uro posebaj pripravimo le za vas. Z poligoni, ki so sestavljeni iz prav posebnih športnih igral za razvijanje koordinacije,ravnotežja in moči so specialno razviti za zdrav gibalni razvoj otroka. Vsaka učna ura je za vaše malčka plezalčka pravi izziv in dogodivščina ter nepopisno veselje. Vi starši, pa s svojim otrokom vzpostavite in krepite močne vezi ter se seveda tudi razmigate. Zavedajte se, da malčki plezalčki pridobijo ogromno izkušenj, tako gibalnih kot socialnih ki si osnova za zdrav nadaljni razvoj. Malčki se postopoma učijo in urijo posameznega elementarnega gibanja, npr: teka, skakanja, plazenja in plezanja, dvigovanja in nošenja, potiskanja, vlečenja in metanja, vi pa jim ob tem razvoji zelo pomagate. Za samostojno vadbo so pripravljeni, ko so stari približno štiri leta, nekateri pa tudi manj ali malo več. Telovadba se začne z igrami za ogrevanje, sledi premagovanje športnega poligona, preko katerega se naučijo osnove gibanja s poudarkom na koordinaciji in ravnotežju in se zaključi z igrami za sproščanje in umirjanje. Program poteka v sodobno opremljeni igralnici za predšolske otroke, ki jo vodijo specializirani športni pedagogi.

Program "Malček plezalček"  1 x tedensko v torikih  16:30 od meseca septembra dalje  .

V 3 semestrih;

1. semester september  - november  (95€)

2. semester december - februar (95€)

3. semester marec - maj ( 95€ )

cvetlični vrt

DSC 1712

Športni program za predšolske otroke - MINI JUNIOR (3 -7 let ) 

 Naš glavni cilj je navduševanje otrok za uživanje v gibalno-športnih dejavnostih, spodbujanje aktivnega učenja za otroka pomembnih in v resnično življenje vpetih športnih zvrsti. Pomembna je gibalna pismenost za večjo kakovost življenja in zdrav življenjski slog. Ko otroka spodbujamo k izvajanju naravnih oblik gibanja in mu pripravimo različne izzive, s tem pripomoremo k razvijanju osnovnih motoričnih spretnosti in sposobnosti kot so ravnotežje, koordinacija, hitrost, moč, gibljivost, natančnost in vzdržljivost.

RAZLIČNI GIBALNI IZZIVI IN SPODBUDE ZA RAZVIJANJE MOTORIČNIH SPOSOBNOSTI IN SPRETNOSTI

V športni igralnici in zunaj nje so nam pomembni veselje, igrivost, ustvarjalnost, sodelovanje in uspešnost in ne tekmovalnost, ki je v tem obdobju razvoja otroka neprimerna. Zavedam se in sledim cilju, da v predšolskem obdobju otroku nudimo čim bolj pestro in ustvarjalno paleto gibalnih izkušenj, ki so osnova kasnejšim gibalnim športnim vzorcem in hkrati temelj zdravega življenjskega stila.

KOMPLEKSNEJŠA GIBANJA IN ŠPORTI

Učinkovito učenje prilagojenih osnov športov poteka, ko otroku v fizično in čustveno varnem okolju (v sodobni in varni športni igralnici z njemu znano osebo) postavimo učne izzive, ki jih z veseljem sprejme in je pri tem navdušen in aktiven.

Pri vseh športnih aktivnostih je zelo pomemben socialni vidik, saj otroka vzgajamo za življenje. Otroci se učijo samostojnosti, medsebojne pomoči in sodelovanja, skrbijo za svoje stvari, oblikujejo si delovne navade in pozitivno samopodobo, skrbijo za lastno varnost in varnost drugih, krepijo medsebojne odnose in pozitivni športni duh ter se ob tem učijo sprejemanja porazov. Strokovni delavci pa se moramo zavedati, kako pomembna je vloga odraslega za navduševanje otroka in posledično tudi starša za gibanje in zdrav način življenja.

Strokovni delavci se držimo osnovnega načela, da mora vsak otrok v predšolskem obdobju pridobiti čim bolj pestro in široko paleto gibalnih izkušenj, ki je osnova kasnejšim zahtevnejšim gibalnim vzorcem. Glede na to da imamo  dobre materialne pogoje (sodobno športno igralnico, športne pripomočke in igrala), lahko že najmlajše otroke seznanjajo z osnovnimi elementi različnih športnih zvrsti. Otroci, ki so deležni športnega programa imajo nedvomno kakovostno zgrajen temelj, ki pomembno vpliva na njihov razvoj, na kasnejše vključevanje v različne športne zvrsti ter ne nazadnje tudi na to, da so na dobri poti, da postane šport ena izmed najpomembnejših sestavin kakovosti življenja v kasnejših starostnih obdobjih.